Auteur

Inleiding 

Tja, je moet toch wat doen in je vrije tijd. Daarom besloot ik op 23 mei 2006 de resultaten van mijn natuurfotografie op een weblog te plaatsen. Wist ik toen veel dat er zoveel tijd in ging zitten …
De eerste tijd publiceerde ik mijn artikelen in het Engels (ik dacht daarmee veel bezoekers te trekken), maar vanaf 6 maart 2007 ben ik overgeschakeld op Nederlandstalige bijdragen. Kost veel minder tijd en bovendien is het aantal bezoekers sindsdien alleen maar gestegen.
Op deze weblog probeer ik zeer regelmatig een recente foto van mijn hand te plaatsen met daarbij een kort verhaaltje.
Veel van mijn foto’s hebben insecten of spinnen als onderwerp omdat deze mijn fotografische voorkeur genieten, maar ook andere diersoorten, planten en landschappen komen aan bod.
Daarnaast is het (meestal) leuk om na het fotograferen uit te zoeken om welke diersoort het exact gaat. Daarbij roep ik soms de hulp in van experts, maar internet en wat boekwerken brengen mij vaak zelf de oplossing.

Verder wil ik benadrukken dat er geen dieren op enigerlei wijze worden gekweld of gedood om deze te kunnen fotograferen.

 

Zelfportret voor schilderij "De Monniken" van Peter de Boer

Zelfportret voor schilderij “De Monniken” van Peter de Boer

 

Werkzaamheden

Mijn foto’s worden regelmatig gepubliceerd in kranten en magazines. Tevens lever ik mijn beeldmateriaal aan het natuurfotostockbureau Nature in Stock, ben ik op vrijwillige basis werkzaam als fotoredacteur voor het Noord-Hollands natuurmagazine Tussen Duin en Dijk.

Contact 

Mocht u interesse hebben in mijn beelden voor commercieel of persoonlijk gebruik, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Fotograferen van mossen. Foto: Margreet van Kouwenhoven.

Fotograferen van mossen. Foto: Margreet van Kouwenhoven.

Op al het beeldmateriaal van deze weblog berust copyright. Niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden op welke manier dan ook zonder bronvermelding en toestemming van de auteur.