Gewone Huisspin

Enorme gewone huisspin

Enorme gewone huisspin

Toen ik gisteren in mijn schuurtje achter een witte houten plaat keek ontdekte ik een forse gewone huisspin (Tegenaria atrica). Ik schat de grootte van dit vrouwtje op vijf centimeter.
De gewone huisspin is trouwens door een aantal Europese spinnendeskundigen gekozen tot spin van het jaar 2008. Een reden te meer het leven van deze (en andere) spinnen niet onder uw schoenzolen te laten eindigen.

2 comments to Gewone Huisspin

 • Kurt Baeten

  Beste, al mag dit liefelijk diertje worden uitverkoren tot Miss Universe, maar na 14 exemplaren op 2 weken tijd in je slaapvertrekken terug te vinden, begin ik het toch stilaan beu te worden. Ik zie graag beestjes. Maar beestjes buiten en mensen in een huis. Ieder zijn terriritorium. Dus sorry, maar alle vorige exemplaren zijn onder de schoenzool gegaan. Heb er vannacht wel nr 14 kunnen vangen, zodat ik “hem” ( want blijkbaar zijn de mannetjes nu op paringstocht ) van naderbij kan bestuderen.
  Dit zijn geen gewone spinnetjes meer naar mijn mening. Je kan bijna spreken van een zekere intelligentie en agressiviteit wanneer je ze probeert te vangen. Ze jagen dan ook danig mijn vrouw en dochter helse schrik aan. In zoverre zelfs dat het hier iedere avond een safari wordt met zaklamp op zoek naar specimen alvorens we rustig kunnen gaan slapen. … en ja, heb er al eentje gehad boven onze hoofden in bed, en dat wil je echt niet meemaken.
  Maar goed. Ik wil het ECOsysteem zo veel mogelijk respecteren. Bestaat er een ECO vriendelijke manier om van deze beestjes af te geraken, of moet ik “drastischere” middelen gaan aanwenden ?
  Hopelijk kan je hierin hulp / advies bieden. Alvast bedankt voor je reactie !
  Met vriendelijke groeten,
  Kurt
  kurt.baeten@evonet.be

 • De enige eco-vriendelijke manier is vangen en naar buiten brengen. Er zijn speciale vangsystemen voor spinnen. Google maar eens op ‘spinnenvanger’.