Argusvlinder

Normaal kunt u van mij een (redelijk) scherpe foto verwachten. Helaas kan ik u dat vandaag niet bieden.

Opvliegende argusvlinder

Opvliegende argusvlinder

Ik heb namelijk geprobeerd een argusvlinder (Lasiommata megera) te fotograferen. Mijn ervaring met deze vlinders is dat je ze bijna nooit op de foto krijgt.
In dit geval zat een argusvlinder lekker in het gras te zonnen. Ik was er naar toe geslopen, had een prachtige uitsnede gemaakt en scherpgesteld. Toen ik de ontspanknop indrukte was het geluid van de opklappende spiegel van mijn camera voldoende de vlinder te laten opschrikken met bijgaande foto tot gevolg.
Dit probleem heb ik overigens ook met mijn knieën. Het krakende geluid die deze maken als ik op mijn hurken ga zitten heeft al menig vlinder op de vlucht gejaagd. Eigenlijk kun je dit wel een beroepsziekte noemen!

Comments are closed.