Zuidelijke Boomsprinkhaan

Vrouwtje zuidelijke boomsprinkhaan

Vrouwtje zuidelijke boomsprinkhaan

Ik heb er weer eentje: een zuidelijke boomsprinkhaan (Meconema meridionale). Tijdens een flinke snoeibeurt van onze blauwe regen vond ik dit vrouwtje. Ze was net bezig met het kuisen van een van haar antennes.

1 comment to Zuidelijke Boomsprinkhaan

  • Marc

    Regelmatig vind ik een opvallend felgroen gekleurde sprinkhaan op mijn bijna even groene auto. In het begin was ik niet helemaal zeker of het wel een sprinkhaan was omdat die er in mijn gedachten toch anders uit zien. Maar gisteren heb ik dan toch eens een foto gemaakt en wat geGoogled. Het is dus de Zuidelijke Boomsprinkhaan. Laatst heeft er één van mijn woonplaats in Vlissingen naar Middelburg meegelift op de motorkap bij een gangetje van 60 km per uur. Een dag later zat er weer één op mijn auto (ik kan mij niet voorstellen dat het de zelfde geweest is). En waarschijnlijk zal er komende dagen wel weer eentje op mijn auto verschijnen.

    Deze is duidelijk een vrouwtje: http://i.imgur.com/ctM4OWW.png

    Groeten, Marc