Gamma-uil

Fouragerende gamma-uil op een teunisbloem

Fouragerende gamma-uil op een teunisbloem

De laatste dagen zie ik ’s avonds steeds meer gamma-uiltjes (Autographa gamma) in de tuin. Onrustig vliegen ze heen en weer van bloem naar bloem en ze laten zich maar lastig fotograferen. Van elk geluidje lijken ze te schrikken en maar niet te spreken over de reactie op mijn flitser. Na elke flitsfoto is de hele populatie gamma-uilen in rep en roer.
Af en toe is er toch een bruikbaar plaatje bij, zoals deze fouragerende gamma-uil op een teunisbloem. De slimmerik heeft een achteringang gevonden om bij de nectar te kunnen komen.

1 comment to Gamma-uil

  • Ik lees inderdaad bij heel veel mensen dat ze de gamma-uiltjes vooral ’s avonds in hun tuin aantreffen./em
    De afgelopen weken zag ik de gamma-uil bij tientallen in mijn tuin, en dat de hele dag door. Ze fourageren dan vooral op koninginnenkruid (Eupatorium cannabinum) en Betonie (Stachys officinalis), hoewel ze ook op andere planten terug te vinden zijn.
    Zie bv hier, waar nog net een stukje van de ‘gamma’ te zien is. (Sindsdien ben ik er nog in geslaagd een foto te maken waarop de witte tekening helemaal zichtbaar is, maar die komt wellicht later op mijn blogje.)