Recente reacties

Icarusblauwtje

Mannetje van het icarusblauwtje op een grashalm

Mannetje van het icarusblauwtje op een grashalm

Van begin mei tot in oktober kun je het icarusblauwtje (Polyommatus icarus) in het hele land aantreffen op allerlei kruidenrijke graslanden, dijken, bermen en duinen. Gedurende die tijd zorgen ze voor twee á drie overlappende generaties.
Ze zijn te onderscheiden van andere blauwtjessoorten door de twee wortelvlekken aan de onderkant van de voorvleugel. De mannetjes zijn herkenbaar aan de helderblauwe kleur aan de bovenkant van de vleugels. De vrouwtjes hebben een bruine bovenkant met een blauwe bestuiving.

1 comment to Icarusblauwtje

  • Deze zomer zag ik in mijn tuin ook voor het eerst een paar icarusblauwtjes. Terwijl de andere vlinders een voorkeur hadden voor de bloemenborders, of voor het hoger groeiende deel van de bloemenweide (met beemdooievaarsbek, zandblauwtje en knoopkruid), fourageerde de icarusblauwtjes in het minder hoog groeiende deel van de weide (op rolklaver, brunel en driekleurig viooltje).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.