Recente reacties

Grondwants Heterogaster Urticae

Grondwants Heterogaster urticae op chrysant

Grondwants Heterogaster urticae op chrysant

Soms vind je insecten op plaatsen waar je ze niet verwacht. Zo ook deze week.
Toen ik op mijn werk een schrift uit een bureaulade pakte zag ik een klein insect wegvluchten. Ik heb altijd een klein glazen potje onder handbereik, dus het beestje gevangen en met een loep wat beter bestudeerd. Dat het ging om een wants had ik snel gezien, maar omdat het diertje niet erg opvallend getekend was hield het hier voor me op. Dan het diertje maar mee naar huis nemen en daar op de foto zetten om het op mijn gemak te kunnen determineren.
Thuis gekomen heb ik de zeven millimeter grote wants op een bloem van een chrysant gezet om wat meer kleur in de foto te brengen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan omdat het dier bijna geen moment stil wilde zitten.
Via internet heb ik de wants met grote waarschijnlijkheid kunnen determineren als Heterogaster urticae, een grondwants of aardwants uit de groep Lygaeidae. Helaas blijkt dus de keuze van de chrysant als ondergrond dus niet helemaal juist.
Blijft de vraag: wat zocht die wants in mijn bureaulade?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.