Grijze Bolsnuitkever

Grijze bolsnuitkever

Grijze bolsnuitkever

Hé hé, eindelijk, dat werd tijd.
Dit snuitkevertje vond ik samen met nog een aantal soortgenoten op 21 mei van het vorige jaar in de duinen bij Den Helder. Ik heb me helemaal suf gezocht naar de juiste soortnaam en denk dat ik hem nu gevonden heb. Volgens mij is het Philopedon plagiatus. Ik vond op internet de Nederlandse soortnaam ‘grijze bolsnuitkever’, maar denk niet dat deze naam officieel is.
Philopedon plagiatus leeft in de duinen en vreet daar van helm. Zij kan meer landinwaarts aangetroffen worden op kruipwilg, zeeden en grove den.
Het kevertje is slechts vijf millimeter lang, de zandkorrels op de foto lijken daarom wel keien.

1 reactie opGrijze Bolsnuitkever

  • Hallo Bert,
    Bij ons is het een van de meest voorkomende snuitkevers in de tuin. Ik woon in de buurt van de duinen in Bergen (N.H.) Hij zit vaak in de guldenroede. Maar ook in andere planten. Welke hij in de tuin eet weet ik niet. Daar zal ik volgend jaar toch eens op letten.
    Groeten, Thijs