Rups van Klein Koolwitje (deel 4)

Eerste fase verpopping klein koolwitje

Eerste fase verpopping klein koolwitje

Ik volg nu al een tijdje de ontwikkeling van het klein koolwitje (Pieris rapae) van ei tot vlinder. Op 20 mei j.l. was het rupsje nog vol in de groei.
Op 29 mei zag ik dat de rups aan de verpopping begonnen was. Het klein koolwitje maakt een gordelpop. Dat wil zeggen dat de pop middels een gesponnen draadje vastzit aan de ondergrond. Dat bewuste draadje is op de foto al goed te zien halverwege de rups.

2 comments to Rups van Klein Koolwitje (deel 4)

  • jan

    Beste Bert,
    kan ik in een klein bakje (ca 30 x 20cm) nu nog rupsen houden en waar moet ik opletten? moet ik het verschonen hoe vaak moet ik vers blad geven en mag dat van alleen bloemkool zijn? en hoeveel rupsen is maximaal te houden?
    mijn zoontje vind het erg interessant om te volgen en ik wil hem hier in graag stimuleren om zo de natuur te leren kennen en waarderen. veel vragen maar ik hoop dat u mij kunt helpen

    vriendelijke groet Jan van Leeuwen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.