Pop

Pop van een nachtvlinder.

Tijdens het werken in de tuin vonden we een pop van een nachtvlinder achter een houtblok. Wat er uit komt is nog niet te zeggen, maar de pop ligt in een bakje op zijn beurt te wachten. Hopelijk wordt dit nog vervolgd.
Leuk om te zien is de uitgerolde roltong die al zichtbaar is op de pop.

5 comments to Pop

 • Margreet

  Gisteren op de lezing van Klaas kwamen er prachtige dia’s voorbij van de ontwikkeling van een pijlstaartvlinder, van jouw hand. Deze popfoto doet daar weer aan terugdenken! Groeten van margreet.

 • Ruth

  Toevallig is onze pop net uitgekomen. Wij hadden hem ook in een potje gedaan en het heeft weken geduurd voor er wat uitkwam. Ik vind het erg bijzonder om te zien. We hadden eigenlijk net de hoop opgegeven, we zouden hem weer terug in de tuin leggen. Heel leuk.

 • Er kan soms wel bijna een jaar overheen gaan voordat een pop uitkomt. Geduld is dus soms geboden. Weet je ook welke vlinder er uit is gekomen?

 • Mirjam

  Hallo Bert,
  Ook wij hebben bij het tuinieren een pop op de grond gevonden tegen de spoorbielzen aan. Ik was zand aan het opvegen en toen zag ik een vreemdsoortige eivorm liggen. Ik pakte het op en het begon plots te bewegen. Nu weet ik dat het een pop is (wat ik al vermoedde)Ik heb em in een plastic bakje gedaan, zonder deksel. Is dit een goed plan of moet ik het ergens anders in doen. Het is zo intrigerend dat we eigenlijk wel willen zien wat eruit komt. Ons gezin is nl. behoorlijk in de ban van vlinders. Het verdiepen in de soorten vinden we nog een beetje moeilijk maar aldoende leert men.
  Nou is het een pijlstaartvlinder pop maar weet u zo welke soort?

  Groet, Mirjam

 • Om welke nachtvlinder het gaat durf ik echt niet te zeggen. Voor de verzorging van de pop moet je hier: http://www.bertpijs.nl/blog/archives/690-ligusterpijlstaart-deel-24-slot eens kijken.