Een Natte Vogel

Kleddernatte jonge merel

Kleddernatte jonge merel

Toen in vanmorgen door de steeg achter mijn huis liep zag ik een jonge vogel op de grond zitten. Het dier was zeiknat van de regen en gezien het aantal uitwerpselen zat hij er al een tijdje. Hij verroerde zich niet toen ik dichterbij kwam en zag er niet erg gezond uit.
Nadat ik wat foto’s gemaakt had (je bent fotograaf of niet) pakte ik de vogel op om hem naar een droge plaats te brengen. Opeens was de vogel heel levendig en krijsde luid. Binnen enkele seconden zaten zijn ouders boven me op het dak van een schuurtje alarmerende geluiden te maken. Nu zag ik dus dat het ging om een jonge merel (Turdus merula). Ik zette de vogel op een droge plek onder wat planten. Ik ging weg, maar tien minuten later waren zijn ouders nog steeds in alarmfase 1.

Comments are closed.