Nest Gewone Huisspinnen

Nest gewone huisspinnetjes

Nest gewone huisspinnetjes

Achter een plank in de schuur ontdekte ik een nest met jonge spinnetjes. Na wat foto’s te hebben gemaakt kon ik op het computerscherm zien dat we te maken hebben met de gewone huisspin (Tegenaria atrica). Als je goed kijkt kun je de voor de trechterspinnen kenmerkende grote spintepels op het achterlijf al zien zitten. Ook zie je een aantal vervelde huidjes liggen.
Nu nog enkele millimeters groot, maar ze kunnen uitgroeien tot wel vijf centimeter.
Overigens denk ik dat dit de jongen zijn van deze spin die ik op 28 april van dit jaar beschreef.

2 reacties aanNest Gewone Huisspinnen

 • Hans Hermans

  Mag ik Nederlands schrijven?
  Zeer interessant is het verhaal over spinnen. Gisteren zaten op het deksel van de pedaalemmer wel 30 heel kleine spinnetjes. Nauwelijks een halve mm groot. Ik heb de emmer met kokend water uitgespoeld en de vuilniszak natuurlijk meteen weggegooid.
  Vreemd dat vandaag alweer heel kleine spinnetjes op het deksel zaten. Nu heb ik de emmer buiten de deur gezet.
  Blijven de vragen:
  Welke spinsoort is zo klein?
  Hoe komen de dieren op het deksel?
  Met vriendelijke groet,
  Hans Hermans

 • Het zijn waarschijnlijk jonge spinnetjes, die zijn dus altijd klein. Ik denk dat er een nest in de buurt van (misschien wel onder) je pedaalemmer zit.
  Ze komen lopend op je deksel (grapje).