Kauwen in de Sneeuw

Kauwen

Kauwen

Verdwaasd kijken deze kauwen (Corvus monedula) naar het witte tapijt dat afgelopen nacht op hun dak gevallen is.

Menu van de Kauw

Kauw

Kauw

De kauw (Corvus monedula) is de kleinste soort uit de familie van kraaiachtigen en leeft verspreid over heel Europa.
Oorspronkelijk staan insecten en zaden op het menu, in stedelijk gebied tegenwoordig meer etensafval en, wat ik overigens zeer onsmakelijk vind, resten uit hondenuitwerpselen. Dan vind ik ze opeens helemaal niet zo aandoenlijk meer, wat een afgang voor zulke intelligente dieren.