Recente reacties

Menu van de Kauw

Kauw

Kauw

De kauw (Corvus monedula) is de kleinste soort uit de familie van kraaiachtigen en leeft verspreid over heel Europa.
Oorspronkelijk staan insecten en zaden op het menu, in stedelijk gebied tegenwoordig meer etensafval en, wat ik overigens zeer onsmakelijk vind, resten uit hondenuitwerpselen. Dan vind ik ze opeens helemaal niet zo aandoenlijk meer, wat een afgang voor zulke intelligente dieren.

Grote Klaproos

Beeldvullende grote klaproos

Beeldvullende grote klaproos

Vroeger werd gedacht dat klaprozen groeiden op plaatsen waar iemand vermoord was en het bloed werd opgenomen in de bloembladeren. Dit zou verklaren waarom op het slagveld altijd zoveel klaprozen groeien. In werkelijkheid komt het omdat de zaden van de klaproos pas ontkiemen als ze aan zonlicht worden blootgesteld. In omgewoelde grond dus zoals bijvoorbeeld slagvelden. Het symbool voor de gesneuvelden in de eerste wereldoorlog is daarom ook de klaproos (poppy).

Op de foto een beeldvullende bloem van de grote klaproos (Papaver rhoeas).